Terug

Telemonitoring WZA stap naar meer e-health

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen start volgende maand met telemonitoring voor patiënten met chronisch hartfalen. Met een bloeddrukmeter, een weegschaal, tablet of computer kunnen controles in de thuissituatie plaatsvinden.

Telemonitoring
Zorg op afstand en “het ziekenhuis in je eigen huis” zijn voorbeelden van e-health ontwikkelingen die steeds vaker gemeengoed in de zorg worden. Het doel is patiënten langer zelfstandig te laten zijn en hen regie te laten houden over hun functioneren.
Deze vorm van e-health is voordelig voor de patiënt. Die hoeft niet meer naar het ziekenhuis voor controles die ook thuis kunnen en hij/zij kan meer de eigen agenda indelen. Daarnaast verwacht men minder heropnames doordat verslechtering eerder wordt herkend. Ook denken zorgverleners dat e-health de werkdruk in de zorg op den duur zal verminderen.
Patiënten die meedoen krijgen eerst een uitgebreide instructie hoe ze de apparatuur moeten bedienen.

E-healthweek
Vanaf vandaag t/m zaterdag 26 januari vindt de nationale E-health week 2019 plaats. Tijdens deze week organiseren veel ziekenhuizen en andere zorginstellingen activiteiten die het publiek en de zorgprofessional laten zien hoe digitale techniek de gezondheidzorg kan ondersteunen.
Op de website van E-healthweek 2019 vindt u een overzicht van alle activiteiten tot nu toe zijn aangemeld.

Lees meer

Bron: regioneiuwshoogeveen
Door: redactie ICD App