Terug

EU goedkeuring AI technologie voorspeller hartaanvallen

Engels onderzoek heeft geleid tot een EU goedgekeurde kunstmatige intelligentie (AI) -technologie die mensen met een hoog risico op een dodelijke hartaanval kan identificeren, jaren voordat deze toeslaat.

Herkennen
De tool, CaRi-Heart®, doet een analyse op een CT-scan. Aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI) en computertechnologie kan een ontsteking van bloedvaten in en rond het hart worden herkend.
De analyse kan worden uitgevoerd op elke CT-hartscan. De tool kan daardoor meer mensen met een hoog risico op een hartaanval identificeren voordat deze plaatsvindt. Wie een hoog risico op een hartaanval heeft kan een meer gerichte behandeling krijgen en nauwkeuriger worden gevolgd om een hartinfarct te voorkomen.

Toepassingen
De onderzoekers gaan de technologie ook gebruiken om het ontwikkelen van een beroerte en diabetes beter te voorspellen. Daarnaast richten ze hun expertise ook op Covid-19. Zij willen een tool ontwikkelen die Covid-19 patiënten herkend met een hoog risico op een toekomstige hartaanval of beroerte.

Lees meer

Bronbeeld CustomerFirst

Bron: cvgk.nl
Door: redactie ICD App