Terug

De ICD pas

ICD-pas
U krijgt een ICD-pas van het implantatie-centrum. Daarop staan de gegevens en het unieke serienummer van de ontvangen ICD. Zorg dat u deze pas altijd bij u heeft. De informatie over uw ICD is belangrijk voor u, de artsen en voor andere hulpverleners.
In geval van diefstal of verlies kunt u een nieuwe pas aanvragen. Dat kunt u doen bij het ziekenhuis waar u onder controle bent voor uw ICD. Daarvoor kunt u bellen met de polikliniek cardiologie/elektrofysiologie van uw ziekenhuis/behandelcentrum. De ICD-technicus kan dan een nieuw pasje (laten) maken.

U kunt de gegevens op de pas ook invoeren in deze ICD App (Mijn ICD).

Laat uw pasje altijd zien aan de arts of specialist (ook de tandarts, fysiotherapeut of schoonheidsspecialiste) als u een medische behandeling ondergaat. Laat bij vragen of twijfel altijd contact opnemen met uw cardioloog. Het kan zijn dat er speciale voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden tijdens de medische behandeling en bij het voorschrijven van medicijnen (sommige medicijnen kunnen namelijk het hartritme beïnvloeden).

Registratie NCDR
Uw pacemaker of ICD staat geregistreerd bij het NCDR, National Cardiovasculair Data Registry. Daardoor is het mogelijk u snel te bereiken in het geval van een eventuele recall.

Zie ook Medische behandelingen en onderzoeken en de link naar NCDR.

Laatste update: 255 dagen geleden