Terug

Over de ICD App

Gebruikers reacties:
“De ICD technici van ons ziekenhuis (HagaZiekenhuis in den Haag) bevelen de ICD App van harte aan."

"De ICD App is handig, geeft antwoord op heel veel vragen, is actueel en altijd binnen handbereik. Vooral de jongere patiëntengroep heeft meer affiniteit met de app dan klassiek foldermateriaal."

"De ICD app voorziet zeker in een belangrijke behoefte."

"Als drager van een ICD (en helaas ervaren dat de klap best wel aankomt) heb ik heel veel gehad aan de ICD App, ontwikkeld voor iPhone en Android. Samengesteld door een onafhankelijk redactieteam bestaande uit ICD-patiënten, device cardiologen, ICD-verpleegkundigen en andere ervarings-deskundigen. Aanrader!”

Samenstelling
De ICD App bestaat uit het ICD handboek, actueel nieuws en Mijn ICD. De inhoud van het ICD-handboek is samengesteld door een onafhankelijk redactieteam bestaande uit ICD-patiënten, device cardiologen, ICD-verpleegkundigen en andere ervarings-deskundigen. Bij de samenstelling van het ICD-handboek is ook gebruik gemaakt van diverse bronnen, waaronder voorlichtingsbrochures van Nederlandse ziekenhuizen, de NVVC, het CBR, VAMEX, Stichting ICD Dragers Nederland (STIN), Harteraad en de Hartstichting.

Inhoud
De stuurgroep van de ICD App checkt de inhoud van de app en denkt mee over de doorontwikkeling ervan. Ook zet zij zich in voor de promotie van de ICD App bij patiënten, vakgenoten en andere geïnteresseerden.

Kosteloos
De ICD App is en blijft gratis. De ICD App is ontwikkeld voor iPhone en Android. Tevens is er een mobiele webversie te gebruiken via m.icdapp.nl. De ICD App is een initiatief van Stichting Connect2Move.

Sponsoren

Medtronic is een wereldspeler op het gebied van medische technologie.
Het concern ontwikkelt apparaten en therapieën voor o.a. hartfalen, de ziekte van Parkinson, obesitas, chronische pijnen en diabetes. Medtronic werd opgericht in 1949 door Earl Bakken en Palmer Hermundslie die zich ten doel stelden: verlichten van pijn, herstellen van de gezondheid en verlengen van het leven van mensen waar ook ter wereld. Medtronic wil die missie verankeren door hun technologieën en expertise te combineren met partnerschappen met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheden.

Website: www.medtronic.nl

Fysiologic is een gespecialiseerd kenniscentrum voor ECG-diagnostiek.
De onderneming is gespecialiseerd in de analyse van ECG’s, Holter-ECG’s en Event-ECG’s in opdracht van huisartsen, specialisten en ziekenhuizen. Fysiologic begeleidt het totale traject van analyse tot en met de verwerking in het elektronisch patiëntendossier (EPD). In haar veertig jarig bestaan zijn ruim twee miljoen analyses van elektrocardiogrammen geregistreerd en geanalyseerd. Met deze expertise ontwikkelt Fysiologic ECG Services steeds meer innovatieve diagnostiek.

Website: www.fysiologic.nl

De ICD App werkt op het gebied van kennis en expertise samen met Werkgroep ICD-Begeleiders & Elektrofysiologie (WIBEN).
Deze ervaren werkgroep is onderdeel van de Nederlandse Vereniging Hart en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV). Met de samenwerking is ons kenniscentrum in staat om onze doelgroepen (device-dragers, hun naasten en zorgverleners) te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment.

Website: www.nvhvv.nl/werkgroepen/icd-begeleiding

Laatste update: 194 dagen geleden