Terug

VIDEO: Remote Patient Monitoring

Remote Patient Monitoring (RPM) of telemonitoring is een systeem voor de controle van uw ICD op afstand van het ziekenhuis. Als u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u een monitor (soort kastje) mee naar huis. Deze haalt op afgesproken tijden (meestal ’s nachts) de gegevens uit uw ICD en stuurt deze automatisch via de telefoonlijn of via het mobiele netwerk (GPRS) via een beveiligde verbinding door naar een beveiligde computerserver.

Deze informatie kan betrekking hebben op ritmestoornissen die zijn opgetreden, therapieën die zijn afgegeven, de batterij-status van de ICD en de toestand van de leads. In het ziekenhuis kan de arts en/of ICD-technicus de ICD-gegevens bekijken via een beveiligde website. Belangrijke gebeurtenissen kunnen hierdoor vroegtijdig worden ontdekt zodat er ook tijdig op kan worden gereageerd. De pacemaker technicus of behandelend cardioloog neemt zo nodig contact met u op, bijvoorbeeld om een controleafspraak te maken.

Het voordeel van RPM is dat u minder frequent voor controle naar het ziekenhuis hoeft te komen. U blijft "zichtbaar" voor uw behandelend cardioloog. Dat geeft een zeker en [b]veilig gevoel.[/b] Om de video over Remote Patient Monitoring te bekijken klik hier

Laatste update: 119 dagen geleden