Terug

Eigen PGO komt kosteloos beschikbaar

Wie dat wil kan kosteloos een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kiezen en gebruiken. Dat meldt minister Bruins van Medische zorg.

Regie gezondheidsgegevens
Met een PGO kan een patiënt zelf bepalen met welke gegevens en met welke zorgverleners gezondheidsgegevens worden verzameld, beheerd en gedeeld. Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving kan naar keuze een website of een app zijn.
Iedereen die je als patiënt toestemming hebt gegeven kan die gegevens inzien. Dat kunnen gegevens zijn die de huisarts, apotheek of ziekenhuis hebben verzameld. Bovendien kun je zelf gegevens toevoegen die je zelf hebt gemeten. Bijvoorbeeld het thuismeten van de hartslag waarvan je de gegevens kunt versturen naar de cardioloog.

Keuzenhulp
Er zijn al verschillende PGO-websites of apps maar die werken niet allemaal op dezelfde manier. Bovendien moeten zij voldoen aan een zogenaamd MedMij-label. Dat biedt de zekerheid dat je gezondheidsgegevens veilig en betrouwbaar kunnen worden uitgewisseld.
Het streven is dat de komende maand de eerste PGO’s met het MedMij-label beschikbaar komen. Binnenkort is ook een onafhankelijke PGO-keuzenhulp beschikbaar die kan helpen bij het kiezen van een PGO die het beste bij iemand past.

Lees meer

Bron: rijksoverheid
Door: redactie ICD App