Terug

Reanimatietraining met virtual reality

Tijdens een reanimatie training wordt vaak een reanimatiepop gebruikt. Sinds kort is een VR-aanvulling beschikbaar die zo levensecht is dat het zweet de deelnemer in de handen staat.

Levensecht
Reanimatiedocent Truus Kooiman constateerde dat deelnemers na afloop van een reanimatietraining onzeker blijven om in een echte situatie ook adequaat te kunnen handelen. Ze koppelde de bestaande reanimatiecursus aan virtual reality (VR) zodat meer mogelijk werd dan bij het gebruik van een reanimatiepop.
Tijdens de VR-training lopen studenten rond in human factors (levensechte situaties) zodat het reanimatieproces van begin tot eind kan worden doorlopen. Zo kan de deelnemer op de juiste wijze leren handelen met name in situaties van stress en paniek.

Voorwaarden
Uit onderzoek blijkt virtual reality een toegevoegde waarde bij trainingen. Echter het inzetten ervan is vaak kostbaar en tijdrovend. Ook is het belangrijk de les nauwgezet te evalueren en de deelnemer goed te begeleiden vanwege de heftige emoties die een VR-reanimatie kan oproepen.

Lees meerBronfoto: henw.org

Bron: icthealth.nl
Door: redactie ICD App