Terug

Melding Boston Scientific

De firma Boston Scientific heeft melding gemaakt van een aantal problemen die zouden kunnen optreden met de batterij in de S-ICD.

1.De batterij kan sneller dan verwacht leegraken. Als dit zo is merkt u dat op normale wijze door een hoorbaar alarm.
De fabrikant heeft een risico-inschatting gemaakt: bij ongeveer 3,7% van de geïmplanteerde S-ICD's kan dit probleem binnen 5 jaar optreden.

2.Door een mogelijk probleem van een component in de ICD kan het gebeuren dat bij een shock minder stroom naar het hart wordt geleid.
De fabrikant heeft een risico-inschatting gemaakt: dit probleem kan binnen vijf jaar bij ongeveer 0.3% van de geïmplanteerde S- ICD's optreden.

3.Een component in de onderhuidse electrode geleider kan na verloop van tijd een defect vertonen. Als gevolg van dit probleem kan deze geleider “foute” signalen aan de S-ICD doorgeven. Daarbij bestaat een verhoogde kans op onterechte ICD-ontlading.
De fabrikant heeft op basis van de meldingen een risico-inschatting gemaakt: dit probleem kan bij ongeveer 0.2% van de geïmplanteerde geleiders optreden.

Het gaat bij bovenstaande problemen om een subgroep van de S-ICD’s. Patiënten krijgen bericht vanuit het implantatiecentrum en zullen eventueel in samenspraak met het controlerend centrum geadviseerd en extra gecontroleerd worden.

Heeft u vragen dan kunt u het beste contact op te nemen met het implantatiecentrum.

Bron: ICD App.nl
Door: redactie ICD App