Terug

Risico hartprobleem topsporters na corona klein

Topsporters die besmet zijn geweest met Covid-19 hebben slechts een klein risico op hartproblemen. Dat meldt het Amsterdam UMC na cardiologisch onderzoek onder vijfentachtig topsporters.

Groep
De Amsterdamse onderzoekers volgden de sporters nadat ze een corona-infectie hadden opgelopen. De groep bestond uit voetballers, fietsers en waterpoloërs die minimaal tien uur per week sportten. Meer dan de helft was man en gemiddeld zesentwintig jaar oud.

MRI
Vier van de vijfentachtig sporters vertoonden hartschade op een MRI-scan van het hart. Bij twee van hen ging het om een hartontsteking. Geen van de deelnemers had last van hartritmestoornissen. Op één na konden alle sporters hun activiteiten weer opstarten. Overigens bleek de kans op hartschade door een corona-infectie groter bij niet vaccinatie dan bij vaccinatie.
“Om de lange termijn effecten goed in kaart te brengen gaan de onderzoekers de groep nog verder uitbreiden en langer volgen”, aldus onderzoeksleider, sportcardioloog dr.Harald Jørstad van Amsterdam UMC.

Lees meer

Bron: hartstichting
Door: redactie ICD App