Terug

Mini hartmonitor onderhuids geïmplanteerd

Onlangs is in het CWZ in Nijmegen bij een patiënt een onderhuidse zeer kleine en slimme hartmonitor geïmplanteerd. Met een app kan de patiënt voortdurend het hartritme in de gaten houden.

Poliklinisch
Hartritmeproblemen zijn moeilijk te vangen met een hartfilmpje(ecg) of een holterdagboek. Een mini hartmonitor houdt het hart continu in de gaten waardoor een afwijking altijd wordt geregistreerd. Het device is 45x7 mm en wordt middels een klein sneetje onderhuids in de buurt van het hart geplaatst. De ingreep is poliklinisch en de patiënt kan erna direct weer naar huis. Het apparaatje kan vier en een half jaar onder de huid blijven zitten.

Ervaringen
Wanneer er sprake is van hartkloppingen of duizeligheid worden deze geregistreerd en via de gekoppelde app op de smartphone gemeld bij het ziekenhuis. Ook kan de patiënt via deze app bij een "niet-pluisgevoel" zelf gegevens invoeren en doorsturen.
De methode is volgens de cardiologen ook geschikt voor mensen die zijn behandeld voor hartritmestoornissen, om te controleren of de behandeling succesvol is geweest.

Lees meer

Bronfoto CWZ

Bron: CWZ.nl
Door: redactie ICD App