Terug

Wearable checkt hartpompfunctie

Amerikaanse onderzoekers testen de klinische bruikbaarheid van een algoritme dat in combinatie met een Apple Watch met ECG-functie een zwakke hartpompfunctie kan herkennen.

Levensreddend
Een zwakke hartpompfunctie (Linkerventrikeldisfunctie) komt vooral voor bij mensen ouder dan zestig jaar. Sommige ervaren de symptomen zoals kortademigheid, gezwollen benen of bonzende hartslagen niet. "Is de diagnose gesteld dan zijn er veel levensreddende en symptoomvoorkomende behandelingen beschikbaar", aldus de Amerikaanse onderzoeker Paul Friedman. “Het nieuw ontwikkelde algoritme, in combinatie met de Apple Watch ECG-functie, kan daar een bijdrage aan leveren”.

Twee jaar
Volgens de onderzoekers blijkt uit een voorlopige test dat het algoritme met de Apple Watch net zo goed of zelfs iets beter werkt als een medische loopbandtest.
Aan deze eenjarige studie nemen één miljoen patiënten deel. In het gunstigste geval kan over twee jaar het A1-algoritme in de Apple Watch worden gebruikt om mensen te diagnosticeren met deze hartaandoening.

Lees meer

Bron: icthealth.nl
Door: redactie ICD App