Terug

Nieuwe medische functies Apple Watch

Er zijn veel slimme horloges op de markt met verschillende eHealth functies. Zo ook de Apple Watch OS die een doorontwikkeling op hard- en softwaregebied onderging.

AFib geschiedenis
Alhoewel de nieuwste versie nog niet is verschenen zijn er wel nieuwe en verbeterde functies bekend. Naast AFib detectie kunnen gebruikers de functie AFib-geschiedenis inschakelen. Daarmee kan worden ingeschat hoe vaak de gebruiker AFib hartritmestoornissen vertoont. Daarnaast krijg je wekelijks aanbevelingen over leefstijlfactoren die je hartritmestoornissen kunnen beïnvloeden zoals slaap, alcoholgebruik en lichaamsbeweging. Die meldingen kun je ook in pdf downloaden zodat je die met je arts of de hartpoli kunt delen als voorbereiding op een consult.

Medicatietrouw
Met de Medicatie-app kun je schema’s en herinneringen instellen voor het gebruik van medicatie. Dus overal en altijd je medicijngebruik eenvoudig volgen.
Daarnaast is de functie Slaap-tracking uitgebreid met informatie wanneer de gebruiker zich bevindt de REM-, core- of diepe slaap bevindt. Zo krijg je specifieke informatie met betrekking tot de slaaptijd, hartslag en ademhalingsfrequentie die je kunt bekijken in slaapvergelijkingstabellen.
In het verschiet ligt de waarschuwingsoptie wanneer medicijnen verkeerd werken.

Lees meer

Bronfoto Apple

Bron: icthealth.nl
Door: redactie ICD App