Terug

Oproep tot deelname voor ICD-dragers

Gezocht: Deelnemers aan een groepsgesprek over deactivatie van de ICD in de laatste levensfase

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zoekt ICD-dragers van 40 jaar en ouder, die willen meewerken aan een groepsgesprek over wat te doen met de ICD in de laatste levensfase.
Een ICD heeft heel veel voordelen. Maar wanneer iemands gezondheidstoestand verslechtert, kan het soms beter zijn om de ICD te laten uitzetten. Via een groepsgesprek willen we inzicht krijgen in hoe mensen met een ICD hierover denken. Ook willen we te weten komen hoe mensen hierover worden geïnformeerd en of deze informatievoorziening mogelijk verbeterd kan worden.

Praktische informatie:
Het groepsgesprek duurt maximaal twee uur. Er doen vijf tot acht mensen aan mee. Het gesprek zal plaats vinden in september of oktober aanstaande. De precieze tijd en plaats worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Als dank ontvangen zij een cadeaubon van €25. Ook vergoeden we eventuele reiskosten.

Wilt u zich aanmelden voor het onderzoek of heeft u vragen? Neem dan contact op met Rik Stoevelaar, de uitvoerend onderzoeker. Email: r.stoevelaar@erasmusmc.nl, of tel: 010-704 3972.

Bron: erasmus mc
Door: redactie ICD App